logo

KEŞANIN LEZZETİ TESCİLLİ SATIR ETİ
KEŞAN TİCARET VE SANAYİ ODASI

USTALARIN ELİNDEN SATIR ET

 

  Satır et 90’lı yıllarda Keşan da ustaların elinden çıkmıştır. Satır eti diğer etlerden ayıran en büyük özellik lezzetidir.
Kullanılan et, Güney Trakya Bölgesi’nin doğal ortamlarında yetişen yonca, kekik,
buğday, arpa ve mısır gibi doğal ürünlerle beslenen ve ağırlığı 40 kg civarında olan
kıvırcık cinsi süt kuzularından sağlanır.
Satır et yapılmak için kesilen kuzu’nun eti, buzdolabında artı 4 derecede iki gün bekletilir.
Daha sonra özel bir satır ile tahta kütük üzerinde mercimek büyüklüğünde oluncaya kadar
kıyılır. Hazırlanan 1 kg ete sadece 5 gram tuz atılır. Başka bir katkı maddesi karıştırılmaz.
Çift taraflı tel ızgaraya pişmemiş hali ile 180 gram olarak konulan satır et, meşe kömüründe pişirilerek servis edilir.
Servis yapılırken yanına İpsala’nın meşhur pirincinden yapılan pilav garnitür olarak konur.
Mevsimine göre de koyun yoğurdu ile zeytinyağlı çoban salata tavsiye edilir.
Satır et sonrasında da yine Keşan’ın meşhur dondurmalı peynir helvası yemek sonu tatlısı olarak unutulmaz bir lezzet sunar.
Keşan da satır et Keşan Sanayi ve Ticaret Odası girişimleriyle marka olmuş ve ‘’Keşan Satır Eti’’  ismini de alarak Türk Patent Enstitüsünden onay alınmıştır.  

DİLEK, ÖNERİ VE ŞİKAYET HATTIMIZ
0850 480 38 22