Satır et 90’lı yıllarda Keşanlı Ustaların Elinden Çıkmıştır. Satır Et’i diğer etlerden ayıran en önemli özelliği söz konusu etin Güney Trakya Bölgesinin (Keşan, İpsala ve Enez) doğal ortamlarında yetişmiş olan yonca, kekik, arpa, buğday ve mısır gibi doğada bulunan besinlerle beslenmiş, canlı ağırlığı 40 kg civarında olan kıvırcık ve yaşı doldurmamış süt kuzularından (Kama Kıvırcık Kuzusundan – Ovis Aires) elde edilmiş olmasıdır. Satır Et hazırlanırken karışımın içine tuz dışında (salça, sebze, baharat vb.) hiçbir katkı maddesi konulmaz.
ÜRETEN-SATAN FİRMALAR
Tescilli Satır Et'i bölgemizde üreten ve satın alabileceğiniz firmaları görüntülemek için...
TIKLAYINHAZIRLANIŞI
Porsiyonlar haline getirilen Satır Et çift taraflı tel ızgara arasına konulduktan sonra meşe kömürü mangalında kıvamına gelene kadar pişirilir. Pişirme derecesi etin renginin kırmızıdan koyu kahverengiye dönme seviyesidir.
devamIsatIR ET MARKALAŞMA SÜRECİ
Yöresel ürünler şehirlerin isimleriyle anıldıkları için hem şehrine hem de ürün olarak kendine değer katıyor..Satır-Et markaşalma süreci için.
TIKLAYINTANITIM FİLMİ
HABERler
Keşan FM’de yayımlanan Ticaret Saati’nde konuşan Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, coğrafi işaret alınma sürece devam eden “Keşan Satır Eti”nin üretim ve denetimi hakkında bilgi verdi.
TÜMÜNÜ GÖR
Trakya’da Coğrafi İşaret Alınarak Tescillenen Toplam 4 Yöresel Ürün Var.
Trakya Genelinde Coğrafi İşaretli
4 Yöresel Ürünün 2’si
Keşan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından
Tescil Ettirilmiştir
Sizde projemize katkıda bulunmak isterseniz lütfen bizle görüşlerinizi paylaşın. Gönderileriniz bizim tarafımızdan gizlilik içinde korunacak ve değerlendirilecektir..